Ελεύθερη μέρα στη δίαιτα

▪️Είναι η μέρα που παίρνεις μία «ανάσα», προκειμένου να φορτίσεις τις μπαταρίες των αντοχών σου και να συνεχίσεις την προσπάθεια.

◾️Βέβαια, πολλές φορές μπορεί να την παραλείψεις, θέλοντας να πετύχεις άμεσα και δραστικά αποτελέσματα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο αποτελεί μεγάλο σφάλμα, αφού τα οφέλη της ελεύθερης μέρας σου είναι πολλά.

🔺1.Έχεις να περιμένεις σε κάτι
Είναι σίγουρα προτιμότερο να περιμένεις πότε θα καταφθάσει η ελεύθερη μέρα σου για να καταφέρεις να γευθείς τις λιχουδιές που σου έλειψαν μέσα στην εβδομάδα, παρά να απογοητεύεσαι σκεπτόμενη πως θα τις στερηθείς επ’ αορίστου χρόνου.

🔺2.Σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις την έξοδο με τους φίλους σου
Πολλές φορές το αυστηρό πρόγραμμα διατροφής περιορίζει τις κοινωνικές σου συναναστροφές. Δεν είναι τόσο εύκολο να απολαύσεις μια έξοδο με τους φίλους σου αν… οι μπουκιές σου είναι μετρημένες ή αν δεν μπορείς να πιεις πάνω από ένα ποτήρι κρασί και να το ρίξεις λίγο έξω

🔺3.Βάζεις όρια στο φαγητό σου αλλά και στον εαυτό σου
Μπορεί τις περιόδους που δεν ακολουθείς κάποια δίαιτα να είσαι αρκετά επιρρεπής με τις λιχουδιές γύρω σου, αφού πρέπει να τις έχεις… τις ώρες που τις θέλεις, όμως η ελεύθερη μέρα δοκιμάζει τις αντιστάσεις σου και σε κάνει πιο εγκρατή.

🔺4.Σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις
Κατά τις περιόδους μιας μακράς δίαιτας, αναμφίβολα υπάρχουν και οι δύσκολες μέρες. Εκείνες που δεν θέλεις απλά να γεμίσεις το άδειο σου στομάχι με τα ελαφριά και άνοστα γεύματα, που σου υποδεικνύει το πρόγραμμά σου, αλλά να αφεθείς στην απόλαυση των γευστικών πειρασμών που υπάρχουν παντού γύρω σου.

🔺5.Οι ελεύθερες μέρες είναι απλά… οι καλύτερες μέρες
Ύστερα από 6 μέρες ταλαιπωρίας και στέρησης, έρχεται επιτέλους η στιγμή να ανταμειφθείς για τον κόπο σου. Έρχεται η στιγμή να απολαύσεις αυτά που στερήθηκες, ενώ παράλληλα νιώθεις την ικανοποίηση πως έχεις κατακτήσει ακόμα ένα ν μικρό στόχο, αφού κατάφερες να ακολουθήσεις προηγουμένως ένα ισορροπημένο πρόγραμμα.

🌿nikos ioakimidis🌿


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *