Πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα

Υλικά

•3 κ.σ. φιστικοβούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
•μία ζύμη για πίτσα διαμέτρου 28 εκ.
•μία μπανάνα, κομμένη σε 14 φέτες
•1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
•1/2 φλιτζ. καβουρντισμένα και αλατισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
•1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 230οC. Άλειψε ομοιόμορφα το φιστικοβούτυρο πάνω στην έτοιμη ζύμη. Γαρνίρισε με τις φέτες μπανάνας και βάλε μια πρέζα καστανή ζάχαρη πάνω σε κάθε κομμάτι μπανάνα. Ψήσ’ τη για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της κρούστας. Βγάλε την πίτσα από το φούρνο, κόψ’ τη σε 12 κομμάτια και βάλ’ τη σε δίσκο σερβιρίσματος. Γαρνίρισε κάθε κομμάτι με ψιλοκομμένα φιστίκια και σιρόπι σφενδάμου.

Θρεπτική αξία ανά κομμάτι:

113 θερμίδες, 5 γραμμ. λιπαρά, 1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 14 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 10 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 117 mg νάτριο

🌿nikos ioakimidis🌿

Κατηγορίες: Συνταγές

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *