Γιαούρτι με μήλα, μπαχαρικά και μέλι

♦️Συστατικά

•450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•5 κ.σ. μέλι 
•½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
•½ κ.γ. κουρκουμά
•2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
•2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
•1 πρέζα αλάτι
•2 κόκκινα μήλα
•50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
•50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς το κέλυφος, χοντροκομμένα

♦️Μέθοδος Εκτέλεσης

•Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, 2 κ.σ. μέλι, το θυμάρι, τον κουρκουμά, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. δυόσμο και το αλάτι.
•Κόβουμε τα μήλα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα.
•Στην συνέχεια τα κόβουμε σε ωραίες λεπτές φέτες (0,5 εκ).
•Χωρίζουμε το μείγμα με το γιαούρτι σε 4 πιάτα.
•Από πάνω βάζουμε, σε κάθε πιάτο, το ¼ από τα μήλα μας.
•Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα μυρωδικά!

🌿nikos ioakimidis🌿


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *